Meteen naar de inhoud

Het weer op 20 juni

Ruim een week van tevoren zien de weersverwachtingen voor 20 juni er gunstig uit. Dat kan nog veranderen, maar de muziekwandeling gaat altijd door, ook bij slecht weer. Maar de laatste vooruitzichten voor zaterdag (op vrijdagmiddag) zijn gunstig en op zaterdagochtend ziet het er helemaal prachtig uit:

Als we beginnen met goed weer, maar later op de dag slecht weer zien aankomen, kunnen we ook beslissen om iets eerder te vertrekken. Kom dus ruim op tijd naar de startlocatie.
Sommige instrumenten kunnen niet worden bespeeld in de stromende regen. Daarom hebben we beschutte plaatsen uitgekozen voor de live optredens. Maar als het waait en regent tegelijk is dat misschien niet voldoende. We kunnen dan een korte pauze inlassen en iets later met het live optreden beginnen, of doorlopen naar de volgende locatie. Daarover beslissen de gidsen en de musici ter plaatse.

Gedurende de week zijn de voorzichten voor zaterdag dagelijks veranderd. Op maandag 15 juni zijn de verwachtingen voor goed. Geen neerslag, nauwelijks wind en een aangename wandeltemperatuur van 18-19 graden. In de loop van de week schommelen de verwachtingen een beetje, maar echt slecht wordt het geen moment.

Nederland blijft Nederland en er iets weinig zo veranderlijk als het weer. De prognose van dinsdag 16 juni laat zaterdag rond 15:00 een fikse bui overkomen (en 23% zon dus lang kan de regen niet duren en aan het einde van de regenboog staat waarschijnlijk iemand met een gouden trompet om de wolken weg te blazen), dus op basis van deze prognose is het advies: neem voor de zekerheid een regenjas mee. Een paraplu mag ook, want omdat we op anderhalve meter afstand lopen is dit de enige voorstelling waar niemand last hoeft te hebben van de paraplu van zijn voorganger. Sterker nog, een paraplu geeft anderhalvemeterbescherming tegen regen, zon én vallende virusdruppels.

Een dag later, op woensdag 17 juni, ziet de prognose voor zaterdag er al weer veel rustiger uit. De neerslag is overgewaaid, de temperatuur stijgt. Mooi muziekwandelweer. Maar waar is die gouden trompet gebleven?

De volgende ochtend is de gouden trompet (aan het einde van de regenboog tijdens een optreden zon én regen) weer terug in de prognose, maar nu een paar uur eerder. Ook deze bui kan nog overwaaien. En het lijkt zonniger te worden.

En op vrijdag ziet de prognose er nog beter uit. Geen neerslag, minder wind en meer zon. De hoosbuien van de afgelopen dagen hebben Arnhem niet bereikt en komen niet meer terug. De zomer kan beginnen.